Skladování potravin

Skladování některých potravin v kostce:

Bramborám lednička nesvědčí a suchý a chladný sklep každý také nemá. Ve starých kuchařkách se radí posypat je dřevěným popelem a přidat k nim jablka, to jim prodlouží životnost. V dnešní době se vyplatí koupit box z polystyrenu a do něj brambory uskladnit při teplotě cca 5°C. Česnek a cibuli je dobré vyvázat a zavěsit, kořenová zelenina se nečistí a uchovává se v písku na chladném místě.

V případě válečného stavu je nutné mít v rezervě i balíky s vodou. Pamatujte na to, že kdo přijde do obchodu první, ten vše "vybrakuje" a na ostatní už zbude jen to, co nikdo nechce a nepovažuje za důležité.

Převážně jsme si všimli, že lidé chodí kolem zeleniny a ovoce a nepovažují ani jedno za důležité, což je chyba. Bez mouky i těstovin se dá v pohodě přežít, jejich nutriční hodnota je malá.

Je třeba se připravit, že se budeme muset živit i tím, nad čím ohrnujeme nos a takzvaně "do huby" bychom to nevzali; nebudeme mít na výběr (většina ohrnuje nos nad vnitřnostmi).

Je třeba se naučit umět vařit z mála potravin hodně.